Delirium

817981

Autor: Lauren Oliver

Editura: Nemira

Huh, am aşteptat o veşnicie cartea asta!

M-a atras instantaneu ideea că dragostea este o boală. Că dragostea este ceva ilegal.

Efectiv am devorat în câteva ore această carte şi, când am terminat-o, mi-am dorit să fi trăit mai mult de atât printre paginile sale.

Povestea este, aşa cum mă aşteptam, excelentă. Lena este, sau încearcă să fie, întocmai cum cere societatea, cum ii impune societatea. Este strict interzis să iubeşti, să îţi manifeşti sentimentele sau să arăţi chiar şi cel mai mic semn de afecţiune faţă de familie, prieteni, străini.

Lena aşteaptă cu nerăbdare operaţia care o va face imună la teribila boală amor deliria nervosa. Dar, după ce îl cunoaşte pe Alex, totul ia o întorsatură bruscă şi Lena se trezeşte brusc din visul în care a trăit toată viata şi realizează că întreaga sa lume e construită pe minciuni.

Lena, deşi continuă să se numeasca nebună şi ciudată pentru modul în care gândeşte, este specială. Bântuită de amintirea mamei sale, care, aparent, a murit cu inima „sfâşiată” de boala amor deliria nervosa, gândeşte liber, visător, ilegal. Deşi se luptă cu ceea ce simte şi îşi pune constant stavilă emoţiilor, Lena nu se poate opune gândurilor sale, oricât de „ilegale” ar fi si eu nu pot decât să o admir pentru asta.

Într-o lume în care oamenii nu sunt mai sensibili decât nişte roboţi, Lena, Hana şi Alex au sentimente, iubesc, ascultă muzică, citesc poezie.

În lumea Lenei, toate aceste lucruri păreau imposibile, fatale, dăunatoare şi felul în care ea le descoperă m-a făcut pe mine să le văd mult mai în relief valoarea.

Alex este, fără îndoială, eroul Lenei, cel care a salvat-o în toate felurile posibile: a trezit-o, a iubit-o, i-a dat şansa de a trăi. Sacrificiul lui final m-a sfâşiat, m-a impresionat, mi-a amintit de măreţia iubirii şi de ceea ce suntem dispuşi să facem pentru cel iubit.

 Nu ştiu ce aş putea să mai spun. Vă invit să citiţi aceasta poveste captivantă, care îl transportă pe cititor într-o lume fără dragoste, ca să descopere astfel ce este cu adevarat aceasta şi ce ar însemna ca umanitatea să o piardă.

 

Anunțuri

Despre Cătălina

writer in the streets, reader in the sheets
Acest articol a fost publicat în Recenzii, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s